auto
0

Hyundai među 40 najvrijednijih brendova u svijetu

Klix.ba
Hyundai kao brend je uključen u vrednovanje od strane Interbrandsa prije deset godina, a vrijednost od 10 milijardi dolara je rekordna i predstavlja rast od 16% u odnosu na prošlu godinu, te rast od skoro 200 % u odnosu na 2005. godinu kada je vrijednost brenda bila 3,5 milijardi dolara.

U Interbrandsu su rekli: "Hyundai jedan od najbrže rastućih proizvođača automobila kad je u pitanju količina proizvodnje i vrijednost brenda. Hyundai Motor proizvodi jedinstvene i pouzdane dodatke dostupne u velikom broju vozila koji jednostavno jačaju doživljaj i zadovoljstvo u vožnji. Rast vrijednosti brenda nije došla kao slučajnost, a tome su najviše doprinijeli lojalni kupci, nova proizvodna linija vozila, te inovativni, ekološki prijateljski proizvodi kao što je prvi proizvedeni ix35 sa gorivim ćelijama."

Tekuća ulaganja u brend, poput aktivne uključenosti u vrhunske sportske marketinške aktivnosti sa organizacijama poput FIFA-e, UEFA-e i Svjetske Reli Asocijacije se nastavlja dalje. U Seulu je otvoren prvi "Brand Experience" Motorstudio, mjesto gdje posjetitelji mogu doživjeti i osjetiti brend u pravom smislu. Planirano je da se drugi takav brand studio otvori nešto kasnije i u Moskvi.

Hyundai je od 2005. godine porastao za 44 pozicije na Interbrands ljestvici, a vrijednost brenda je rasla prosječno 20 % godišnje nakon promjene pravca u Modern Premium. Implementiranje velikog broja aktivnosti povezanih sa brendom nisu fokusirane direktno na rast prodaje, ali uloga im je da učine ljudi jednostavno zavole Hyundai kao brend. Hyundai će definitivno nastaviti da investira u razvoj brenda i da pruža jedinstveni doživljaj i užitak svojim kupcima u svim aspektima kupčevih očekivanja.

Vezani članci