auto
0

Hyundai isporučio vozila za Euro 2008

Sarajevo-x.com
Hyundai Motor Company kao službeni partner Europskog nogometnog prvenstva isporučio je 265 automobila za potrebe UEFA EURO 2008.

Luksuzni sedan „Grandeur“ isporučen je u 39 primjeraka i koristiti će se za prevoz VIP osoblja. Kao partner najvećeg Europskog sportskog događaja, koji će se održati u narednih mjesec dana u Austriji i Švicarskoj, Hyundai je takođe isporučio osam vozila Sonata, 12 vozila Santa Fe, dva vozila Tucson, 70 vozila i30CW, kao i 134 vozila H-1 van.

Kao dodatak, isporučeni su i Hyundai autobusi, koji će između ostalog biti korišteni i za prevoz nacionalnih selekcija. Svi autobusi će biti u bojama selekcija koje predstavljaju uz natpise koje su odabrali fanovi, i uz Hyundai branding elemente. „Hyundai je ponosan što je već treći put prisutan na Europskim nogometnim prvenstvima kao sponzor. Prilika da upravo mi organizujemo prevoz VIP osoblja omogućit će nam da saznamo na koji način dodatno proširiti svjesnost i prepoznatljivost kako našeg brand-a, tako i naših vozila. Nogomet predstavlja univerzalan način zbližavanja ljudi bez obzira na naciju, rasu i vjeroispovjest, a upravo ova konstatacija je identična sa Hyundai vrijednostima i vizijom.“ - izjavio je K.H. Ahn, predsjednik Hyundai Motor Europe, na svečanoj ceremoniji isporuke vozila u Hinwil-u, Švicarska.

Hyundai se kroz protekla dva Europska nogometna prvenstva iz 2000. i 2004. godine već dokazao kao pouzdan i efikasan partner takmičenja koje organizuje UEFA, a s obzirom da ima postignute ugovore za sva UEFA/FIFA takmičenja do 2014. godine, Hyundai će zasigurno i u budućnosti ostati u svijetu nogometa.