auto
0

Hyundai i30 automobil 2008. godine u BiH

Sarajevo-x.com
U organizaciji "Udruženja auto novinara BiH" i marketinške agencije "AlterMedia" sinoć je u Sarajevu proglašen automobil 2008. godine u BiH. Ovu titulu osvojio je Hyundai i30, dok je automobilom godine po izboru posjetitelja internet portala Sarajevo-x.com proglašen Peugeot 308. Pogledajte ekskluzivnu fotogaleriju i video.

U finalnoj konkurenciji za prestižnu titulu automobila godine, koja je dodijeljena sinoć u "Centru za djecu i omladinu" u Sarajevu, bilo je ukupno sedam automobila: Hyundai i30, KIA Cee’d, Škoda Fabia, Toyota Auris, Ford Mondeo, Renault Laguna i Peugeot 308. Članovi žirija, ujedno i članovi “Udruženja autonovinara BIH“, koji su odabrali automobil godine su: Seid Teftedarija (NTV Hayat), Mirza Vilić (TV OBN), Siniša Baić (Autoshop magazin, BHT), Jasmin Mržljak (Auto Plus, SAN), Almir Grebović (ProAuto), Faruk Čardžić (Dnevni avaz) i Aleksandar Novaković (Glas Srpske).

[SLIKA]3[/SLIKA]Laskava titula Auto 2008. godine, prema odluci članova žirija, pripala je automobilu Hyundai i30. Drugo mjesto pripalo je Toyoti Auris, dok je treće mjesto osvojio Peugeot 308.

I ove godine proglašen je automobil godine u izboru posjetitelja internet portala Sarajevo-x.com, koji su proteklih mjesec dana mogli glasati za jednog od kandidata. Prvo mjesto pripalo je Peugeotu 308, drugo Hyundaiu i30, a treće mjesto osvoio je Ford Mondeo.

[SLIKA]13[/SLIKA]Dodijeljene su nagrade i u sljedećim kategorijama:

  • Privredno/dostavno vozilo 2008. godine - VW Crafter
  • PR manager 2008. godine - Deniz Bejtula (Peugeot)
  • Manager iz auto-industrije 2008. godine - Milan Potkonjak (Renault)
  • Prateća auto-industrija 2008. godine - VB leasing
  • SUV godine - FIAT Sedici
  • Best Buy automobil 2008. godine - KIA Cee’d 1,4 LX FRESH

Osim oficijelnog dijela, gdje su dodijeljene nagrade u navedenim kategorijama, osmišljen je i zabavni dio programa gdje je nastupala grupa Feminem. Nastup na manifestaciji Auto 2008. godine je njihov posljednji zajednički nastup. Manifestaciju su vodili poznati bh. voditelji Mimo Šahinpašić i Amera Dedović.

Pogledajte ekskluzivnu fotogaleriju ovdje, a video ispod.