auto
0

Hyundai bilježi porast prodaje od 9,2%

Klix.ba
Hyundai Motor Korporacija objavila je poslovne rezultate prvog kvartala tekuće godine. Kontinuirani rast prodaje Hyundai-a globalno, uprkos različitim nepovoljnim vanjskim i unutrašnjim faktorima rezultirao je porastom prihoda za 6.0 % u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Hyundai je prodao 1,171,084 jedinica globalno, od toga u Koreji samo 153,728 jedinica, inostranstvu 1,018,076 jedinica u periodu prvog kvartala 2013. godine, što je porast od 9,2 % za razliku od prošle godine. Prodaja u Koreji je doživjela blagi pad od 0,7 % u odnosu na isti period prošle godine, dok je inostrana prodaja porasla za 10.9 % na 1,018,076 jedinica što je nadomjestilo pad domaće prodaje.

Hyundai predviđa da će vodeća tržišta automobila, uključujući pojedina tržišta koja su tek u nastajanju nastaviti da ostvaruju nešto sporiji rast uprkos iznimno jakoj konkurenciji i nestabilnoj tržišnoj sredini. Unatoč svemu Hyundai želi da jača svoja temeljna pravila kroz kvalitativni rast i kvalitativni menadžment, a da bi uspjeli u naumu Hyundai planira da implementira lokalne modele strategije, osnaži prodajne i servisne mreže, kao i da iznese na tržište agresivne marketinške aktivnosti.

Ova nastojanja već su dala izvanredne rezultate, pa tako imamo HB20 koji je od izlaska iz brazilske fabrike u oktobru prošle godine pa sve do sada osvojio pet najvažnijih domaćih nagrada uključujući nagradu "Vozilo 2013. godine u Brazilu“ Jačanjem dilerskih mreža tržište Hyundai-a u Evropi i Indiji su u konstantnom porastu. U SAD-u kumulativno rezultat prodaje Elantre je prešao 2 miliona jedinica od svog lansiranja na tržištu 1991. godine, uz pomoć strategije diferencijacije bazirane na poboljšanom kvalitetu.

Vezani članci