auto
0

Hummer H3T - concept

Klix.ba
General Motors uskoro na tržište šalje novu verziju popularnog Humveeja, a prvu prezentaciju H3T će imati sljedećeg mjeseca na Los Angeles Motor Showu.

H3T concept nam dopušta da naslutimo šta možemo očekivati od novog H3 Hummera. Kao što je poznato ponuda Hummera se satoji od gigantskog i najstarijeg H1 i i modernijeg H2 modela, dok bi pomenuti H3 na tržište trebao doći 2005. godine te bi trebao predstavljati početni model u gami.

H3T concept, prema tvrdnjama iz GM-a, pokazuje u kojem pravcu će se kretati dizajn svih budućih modela, te tvrde da je H3T mnogo odgovorniji prema prirodi, što i nije baš bila odlika prethodnih Hummera.

H3T Hummer je izrađen na platformi manjeg pick-upa te je tako definitivni najmanji Humvee koji je ikad proizveden. O dimenzijama najbolje govori međuosovinski razmak od 301 cm i trag točkova od 189 cm, što je ipak u mjerilima jednog Hummera.

Novost je i Vortec redni petcilindarski turbo agregat koji isporučuje punih 354 KS, a svoju snagu prenosi preko kamionskog Hydra-Matic 4L65-E, elektronski kontrolisanog automatskog mjenjača sa četiri stepena prijenosa.