auto
0

Golf i Fiesta i dalje najtraženiji

FENA
Nakon prva tri kvartala tekuće godine, statstike ostaju neumoljive te su dva najpopularnija modela na europskim tržištima i dalje VW Golf i Ford Fiesta, javljaju hrvatski mediji.

Usporedimo li prvih devet mjeseci 2009. i 2008 godine, Golf je ostvario rast od 21.3 posto, a Fiesta od 40.2 posto, što u ovim kriznim vremenima dovoljno govori koliko su ova dva modela zapravo uspješna. Tako je Golf samo u septembru prodan u 59.522 primjerka, a Fiesta drugu poziciju drži s 51.291 prodanom jedinicom, ili čak 12.000 primjeraka više od treće plasirane Opel Corse. Treba napomenuti da idući mjesec prodaja Fieste starta i u SAD-u, što će dodatno povisiti rejting Fordove uspješnice.

Iza Corse slijede Ford Focus, Peugeot 207, Opel Astra, Renault Clio, a na top deset listi našla su se i dva Fiata, sasvim očekivano Grande Punto i nešto manje očekivani model Panda. Listu najtraženijih zaokružuje novi Megane koji je u septembru prodan u 22.050 primjeraka što je porast od čak 90.4 posto u odnosu na isti period lani.