Euro NCAP
0

Golf Cabriolet i Jetta ekstremno sigurni

Sarajevo-x.com
Uz maksimalnih pet zvjezdica Euro NCAP je nagradio novi Golf Cabriolet i Jettu za zaštitu putnika, djece i pješaka. Time su novi Golf Cabriolet i Jetta potvrđeno najsigurniji automobili u svojim klasama.

Pokazali su se izvrsnim u kategorijama zaštite odraslih osoba, s osvojenih 96 odnosno 94 procenta. Izvrstan rezultat postigli su za sigurnost pri frontalnim i bočnim testiranjima na sudare. Ipak, nisu samo odrasli bezbjedni i zaštićeni u novom Golfu Cabrio i Jetti: crash test je otkrio izvanrednu zaštitu i za djecu u dobi od 18 mjeseci i 3 godine.

U kategoriji zaštite pješaka, branik novog Golfa Cabriolet i Jette pružio je vrhunsku zaštitu za donje ekstremitete pješaka zbog čega je osvojio maksimalan broj Euro NCAP bodova. Golf Cabriolet, osim toga, postiže sjajne rezultate kod zaštite glave djece-pješaka, tako što je gornji dio prednje haube sposoban ublažiti posljedice udarca glavom.

I u području podrške sigurnosti oba su Volkswagena naprosto impresivna sa veoma dobrih 71 procenata. U ovom dijelu Euro NCAP nije ocijenio samo podsjetnik nezakopčanog sigurnosnog pojasa, već i standardno korištenje regulacije vozne dinamike (ESP); pomenuta dva sistema dio su standardne opreme, kako kod Golfa Cabrio tako i kod Jette.