auto
0

Glumac Patrick Dempsey opet će voziti na Le Mansu

Klix.ba
Javnosti mnogo poznatiji kao Dr. Shepherd iz TV serije "Grey's Anatomy", glumac Patrick Dempsey vozio je na 24 sata Le Mansa 2009. godine, zajedno sa timskim kolegama Joe Fosterom i Donom Kitchom.

Dempsey nije prvi holywoodski glumac koji se trkao na Le Mansu, jer je prije njega tamo vozio Paul Newman. Na svom premijernom nastupu na 24 sata Le Mansa glumac je pokazao kako se veoma brzo snašao na 13 kilometara dugoj stazi.

Uz promjenjivu sreću, zajedno sa svojim timskim kolegama na kraju je sa Ferrarijem F430 GTC u klasi GT2 uspio stići do devetog mjesta. Pored aktivnog trkanja, Dempsey je od 2009. godine postao vlasnik trkaćeg tima. Prošle godine u nekoliko navrata vozio je Lola LMP2 prototip u šampionatu ALMS (American Le Mans Series).

Za nekoliko dana „Dr. Shepherd“ će na 24 sata Le Mansa, zajedno sa Joe Fosterom i Patrickom Longom, u klasi LM GTE Am voziti Porsche 911 (997) GT3 RSR sa startnim brojem 77. U timu svakako mogu biti ponosni, jer je tim Dempsey Del Piero-Proton nakon dva slobodna treninga na Le Mansu ostvario treće vrijeme u svojoj klasi, samo tri sekunde iza najbržeg Aston Martina.