auto
0

Ford Ka u novom filmu Jamesa Bonda

Sarajevo-x.com
Novi Ford Ka debitirati će u nestrpljivo očekivanom novom James Bond filmu ‘Quantum of Solace’.

Vozit će ga atraktivna Ruskinja Olga Kurylenko, koja će glumiti ulogu Camille, partnerice Jamesa Bonda (Daniela Craiga). ‘Quantum of Solace’ Ka je unikatan, metalik zlatne boje, ekskluzivnog eksterijera i interijera, te je kreiran od strane Ford of Europe Dizajn tima u saradnji sa Oscarom nagrađivanim produkt dizajnerom, Dennis Gassnerom.

Važno je naglasiti da novi model zadržava svoje stare kvalitete koje su ga učinile tako popularnim – kompaktnu veličinu, fenomenalan izgled, živahnost i veselu osobnost – ali u novom, sviježijem pakovanju.

“Novi Ka je perfektan izbor za karakter Camille – uzbudljiv, individualan i temeljno moderan,” izjavio je CEO Forda za Evropu, Stephen Odell.

Kadrovi u kojima se pojavljuje novi Ka, snimani su u Panami, a film će u Velikoj Britaniji i Francuskoj debitirati 31. oktobra 2008., a u ostalim evropskim zemljama u novembru. Ford Ka će službeno biti predstavljen nešto ranije, 2. oktobra 2008. na autosalonu u Parizu.

‘Quantum of Solace’ je produciran za EON Productions od Michael G. Wilsona I Barbare Broccoli, a distribuirati će ga Sony Pictures Entertainment.