auto
0

Fiatov novi supermini će nositi ime Panda

Klix.ba
Fiat S.p.A. je nakon pritužbi Renaulta, jer ime Gingo previše liči na Twingo, objavio da će se njihov novi model nazvati po legendarnom gradskom automobilčiću-Panda.

Zvaničnici Fiata nisu posebno spominjali nesporazume sa Renaultom te su naglasili da je ime Panda izabrano zbog dugačke tradicije u historiji ovog proizvođača ali i zato što se lako pamti i zvuči primamljivo.

Novi Fiatov supermini neće oživjeti samo ime Panda, koje je prema istraživanjima tržišta kupcima veoma interesantno, nego i sam duh tog automobila ali u modernoj interpretaciji vrijednosti koje je prva Panda posjedovala.

Ovaj najnoviji Fiatov model je dizajniran i izgrađen uz pomoć najrazvijenije tehnologije. Posjeduje imidž veoma živahnog i lako prepoznatljivog automobila koji je upotpunjen veoma prostranom i praktičnom unutrašnjošću.

Svoje mjesto pod haubom nove Pande imati će i novi 1.3 litreni Multijet turbodizelaš koji predtavlja zadnju riječ tehnike, a tome svjedoči ispunjavanje Euro4 norme ispušnih plinova, što je za većinu dizelaša još uvijek nedostižan rezultat.

Odluka Fiat Auta da svoj novi model zove Panda sada u potpunosti eliminiše brige Renaulta zbog prevelike sličnosti imena Gingo, koje je na predpremijerama najavljeno kao konačno i zvanično, sa imenom njihovog Twinga.