auto
0

Fiat Van Fiorino

FENA
Fiat nastavlja suradnju sa koncernom PSA (Peugeot i Citroen) u konstruiranju i proizvodnji lakog dostavnog vozila, pa je tako i novi Fiat Van Fiorino plod takve zajedničke saradnje koja traje već dugi niz godina.

Fiat je svoju verziju lakog dostavnog privrednog vozila nazvao 'starim' imenom - Fiat Fiorino. Fiat Fiorino namijenjen je prije svega za gradski promet - lako se provlači kroz zagušene gradske ulice, a i jednostavno ga je parkirati.

Fiat Fiorino je dugačak samo 3,86 metara, ali novi Fiorino zato pruža iznenađujuće velik unutrašnji prostor, kako u putničkoj kabini, tako i u teretnom prostoru. Teretni prostor je obujma 2,5 kubična metra, a prema potrebi s može povećati i na 2,8 kubična metra. Radna površina teretnog prostora može bez problema prevesti predmete dugačke do 2,5 metara, ako se preklope stražnja sjedala i prednje suvozačko. Pristup do teretnog dijela je kroz velika stražnja vrata ili klizna vrata na boku vozila.

U ponudi su standardni benzinski i dizelski motori koji su dobro znani iz prethodnog modela, s time da je dizelski motor sad još čišći i emitira samo 119 g/km štetnog plina CO2. Popis sigurnosne opreme serijski uključuje ABS kočnice i vozački zračni jastuk. Bočni i stražnji senzori za parkiranje, odvojeni sustav zaključavanja kabine i dodatni teretni prostor na popisu su dodatne opreme. U novu liniju lakih gospodarskih vozila investirano je 381 milijun eura. Novi Fiat Van Fiorino proizvodi se u Fiatovoj tvornici Tofas u Turskoj.