auto
0

Fiat namjerava ući među prvih deset proizvođača automobila u svijetu

FENA
Novi Fiat Bravo
Novi Fiat Bravo
Talijanski proizvođač automobila Fiat namjerava do 2010. ući u grupu deset vodećih proizvođača u svijetu, prenio je rimski dnevni list Corriere della Sera izjavu izvršnog direktora Sergia Marchionnea.

U razgovoru s novinarima povodom predstavljanja novog modela "fiat bravo", Marchionne je kazao da se njegova kompanija nada da će taj automobil uspješno konkurirati Volkswagenovom "golfu".

"Želimo se do 2010. uspeti za najmanje dva mjesta na svjetskoj ljestvici. Ti su ciljevi realni. Želimo i možemo rasti", kazao je Marchionne. Fiat trenutno zauzima 11. mjesto na svjetskoj ljestvici proizvođača.

Marchionne je najavio i da Fiat u sljedećih šest mjeseci želi sklopiti novi međunarodni savez, a kineski su mediji izvijestili o razgovorima s kineskom tvrtkom Chery o mogućem joint ventureu.

Ti su razgovori plod dogovora iz druge polovine 2006. o proširivanju suradnje, na temelju kojeg će kineska kompanija također isporučiti Fiatu sto hiljada motora za vozila proizvedena u Kini i ostalim dijelovima svijeta, izvijestio je službeni dnevni list China Daily, prenose agencije.