Muzika nas spaja
4

F-AC sponzor 10. Mostar Blues Festivala

Klix.ba
Deseti po redu i s nestrpljenjem očekivan, ovogodišnji će Mostar Blues Festival biti održan u gradu na Neretvi od 19. do 21. jula.
Nastao nakon što je američki Senat, u slavu stogodišnjice bluesa – popularnog američkog muzičkog izričaja – 2003. godinu proglasio „Godinom Bluesa“, dobrom voljom grupe mostarskih entuzijasta koji su se odlučili priključiti obilježiti tu prigodu osnivanjem, tada skromnog, blues festivala. Ipak, uskoro je MBF prerastao taj zamišljeni okvir i postao značajna internacionalna manifestacija, vjerovatno jedina ove vrste u BiH.

F-AC je prepoznao veličinu i značaj kulturno-muzičke manifestacije, te bez većeg dvoumljenja odlučio aktivno učestvovati i podržati MBF. Tako je i ove godine sponzor ovog sjajnog muzičkog događanja. Tokom cijelog održavanja Festivala, Ford Transit će udobno i sigurno prevoziti mnogobrojne učesnike i goste MFP. Na veselje svih posjetitelja, jedan će atraktivni aktuelan Fordov model biti izložen u Sportskom centru „Kantarevac“ za cijelo vrijeme trajanja Festivala.

Spojeni uživanjem – i u muzici i kvaliteti kojih su i MBF i Ford odlični ambasadori, i F-AC i organizatori MBF-a od ovog jubilarnog, 10. Festivala očekuju mnoštvo izvrsne muzike, dobru zabavu i svakako projekat koji će Mostaru i Mostarcima biti razlog za ponos i nestrpljivo očekivanje slijedećeg MBF-a.