Saradnja s muzičkim festivalom
8

F-AC i FORD partneri 8. BIMF-a

Klix.ba
F-Autocentar, na čelu sa Fordom, kao svojim najznačajnijim predstavnikom, i ove je godine, sada već tradicionalni partner Internacionalnog muzičkog festivala „Bosna“.
Zemira Masleša, direktor i osnivač Internacionalnog muzičkog festivala „Bosna“.
Zemira Masleša, direktor i osnivač Internacionalnog muzičkog festivala „Bosna“.
Alma Arslanagić Pozder, PR menadžer kompanije F-AC, ovom je prilikom izjavila: „Uvijek postoje projekti koji ne zahtjevaju analize, niti postavljaju pitanje da li ih podržati ili ne. BIMF je svakako jedan od takvih projekata i nama je čast što smo partneri festivala koji dijeli vrijednosti do kojih drži i F-AC. Ponosni smo što već niz godina stojimo iza manifestacije koja okuplja vrhunska imena klasične muzičke scene i koja ozbiljnu muziku istovremeno podiže na piedestal koji joj pripada i stavlja je u formu koja ima zabavni karakter i na taj način skida veo nepoznatog sa svojih pleća, povećavajući svake godine broj svojih sljedbenika.“

Pored promocije kulturnih i akademskih vrijednosti, koje su zajedničke i BIMF-u i F-AC, razlog uključivanju u projekat je i činjenica da je BIMF, pored fokusa na odrasle, kroz različite radionice i dešavanja, usmjeren i na djecu, njihov pravilan razvoj i širenje horizonata od malih nogu. Sve ovo su razlozi zbog kojih je F-AC, uključujući svoje brandove, partner BIMF-a, a to će ostati i u narednim godinama, ističu u ovoj kompaniji.