Jedna od najmodernijih fabrika u Evropi
0

Evropskoj Hyundai tvornici "Priznanje za izvrsnost"

Sarajevo-x.com
U Češkoj Republici mnogi proizvođači automobila imaju svoje tvornice. Ipak, samo jedan proizvođač već drugu godinu zaredom dobija nagradu za izvrsnost, a to je Hyundai. Ova nacionalna nagrada je po drugi put dodijeljena tvornici Hyundai, u kojoj se proizvode popularni evropski modeli ix20, i30 te ix35.
Ova nagrada se dodjeljuje po jedinstvenom metodu koji je kreirala Evropska fondacija za ocjenu kvalitete (EFQM) sa više od 700 članova. Predstavlja rigoroznu i objektivnu procjenu efikasnosti i kvalitete svih aktivnosti jedne organizacije kroz prizmu zadovoljstva kupaca, ekonomskog uspjeha, ekološke dosljednosti i proklamovanih ciljeva. Dobitnici nacionalnih nagrada za izvrsnost učestvovat će u evropskom izboru ''Priznanja za izvrsnost'' EFQM-a.

Imajući u vidu prisustvo velikog broja tvornica automobilske industrije u Češkoj Republici, ova nagrada ističe Hyundai kao marku koja potencira kvalitet proizvoda, te skreće pažnju na Hyundai i u ostalim evropskim zemljama.

Hyundai tvornica u Češkoj Republici je prema mnogim parametrima jedna od najmodernijih tvornica na Starom kontinentu. Upravo izgradnja super moderne tvornice na evropskom tlu predstavlja odgovor Hyundaija evropskoj konkurenciji koja sada pomno prati svaki potez najbrže rastuće automobilske marke u svijetu. S ciljem zadovoljavanja zahtjeva evropskih kupaca, uposlenici evropske Hyundai tvornice rade u čak tri smjene, zahvaljujući velikoj potražnji za modelima ix20, i30 i ix35.

Inače, 2011. godina za Hyundai u Evropi će biti po mnogo čemu rekordna i posebna. Ranije ove godine Hyundai je prodao zvanično 5-milionito vozilo u Evropi od početka prodaje, a rezultati govore da Hyundai za prvih devet mjeseci u Evropi bilježi rast od 11,2 posto, dok cjelokupno tržište prodaje novih automobila bilježi pad od 1 posto.