auto
8

Elon Musk: Većina žalbi protiv Tesle su lažne, pitanje je zašto?

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Direktor Tesla Motorsa Elon Musk tvrdi da su žalbe uperene protiv sigurnosti i ovjesa električnih vozila spomenute kompanije "lažna".

Američka državna agencija za sigurnost transporta (NHTSA) u četvrtak se oglasila saopćenjem u kojem je istaknula da istražuje potencijalni problem sa ovjesom Teslinog Modela S te da potražuje dodatne informacije o vlasnika i proizvođača.

NHTSA je kasnije potvrdila kako na Modelu S nije pronašla bilo kakve probleme koji bi mogli uzrokovati manjak sigurnosti vozača i putnika.

"Danas je povrđeno da nije pronađen niti jedan problem na ovjesu Modela S te da NHTSA od nas više neće tražiti dodatne informacije", napisao je Musk na svom Twitter profilu.

NHTSA je saopćila kako je od mjeseca oktobra zaprimila više od 30 žalbi o lomu dijelova Teslinog ovjesa. S druge strane, musk je iznio mišljenje koje se tiče iskrenosti nekih od žalbi.

"Čak 37 do 40 žalbi su lažne, tj. pružane su lažne lokacije ili lažni broj šasije. Žalbe su upućene kako bi se stekao dojam postojanja problema kojeg nema. Pitanje je zašto", rekao je Musk.

Ranije ove sedmice pojavile su se nepotvrđene informacije o tome kako Tesla Motors od svojih mušterija traži potpisivanje ugovora o netkrivanju eventualnih kvarova i propavki na svojim vozilima.