Uspjeh za hibridni dizel
0

Eko nagrada za Peugeot 3008 HYbrid 4

Sarajevo-x.com
Nakon što je Peugeot nagrađen sa “Eko Globe” nagradom za iOn u 2010. godini, Ekoglobe institut iz Njemačke, koji djeluje u saradnji sa osiguravajućom kućom DEVK i auto klubom AVC, nominovao je Peugeot model 3008 HYbrid4 za prestižnu ekološku nagradu u 2011. godini.

Priznanje se dodjeljuje vozilima sa inovativnom tehnologijom i konceptom za smanjenje zagađenja okoline i koji dugoročno imaju u cilju zaštitu ekologije.

U kategoriji komercijalnih automobila sa održivom energijom žiri je nagradu dodijelio Peugeot-u za model 3008 HYbrid4, prvo dizel hibridno vozilo na tržištu.

Žiri je istakao da je nagrada dodijeljena upravo ovom modelu jer je Peugeot prvi proizvođač automobila koji je kreirao vozilo sa kombinacijom dizel i električnog motora. Ova inovacija omogućava kombinaciju niske potrošnje sa prednostima električne energije.

3008 HYbrid4 je pokazatelj da Peugeot konstantno pronalazi rješenja i koncepte u zaštiti okoliša, smanjenju emisije CO2 gasa i kontroli potrošnje vozila što će pomoći u borbi protiv globalnog zagrijavanja.