Zlatni volan 2009
0

Dvostruka pobjeda Volkswagena

Sarajevo-x.com
Novi Polo koji je nedavno uveden na tržište pokazao se već kao pobjednik večeri na dodjeli nagrada za "Zlatni volan 2009“: peta generacija ovog bestsellera opremljena je ekstremno učinkovitim pogonskim tehnologijama i ispunjava najveće zahtjeve u pogledu sigurnosti, komfora i kvalitete.

Ovo je vozilo u kategoriji malih kompaktnih vozila nadmašilo četiri konkurenta. Novo koncipiran Polo BlueMotion, koji predstavlja ekološku inačicu ovog vozila također je uvjerio žiri u svoje kvalitete i osvojio ''Zeleni volan'. Pritom je zasigurno odlučujuća bila prosječna potrošnja od samo 3,3 litre i CO2 emisija od 87 g/100 km.

Tako Polo BlueMotion predstavlja najštedljivije i ekološkije vozilo s pet sjedala na svijetu. Polo BlueMotion opremljen je izuzetno inovativnim, ali ujedno i povoljnim hightech paketom. U njega se između ostalog ubraja i novi 1.2 TDI common rail motor, regenerativno kočenje (rekuperacija), start-stop sistem, optimizirane gume sa smanjenim otporom kotrljanja kao i sportski aerodinamični elementi.

''Zlatni volan'' jedna je od najznačajnijih nagrada za nove automobilske modele. Časopisi BILD am Sonntag i AUTO BILD dodjeljuju je od 1976. godine. Ovogodišnje pobjednike odabrao je nezavisni žiri koji se sastojao od urednika 22 međunarodna AUTO BILD izdanja te tehničara, sudionika u motorističkom sportu i javnih osoba nakon višednevnih test vožnji u talijanskom mjestu Balocco. O dodjeli ''Zelenog volana'' odlučuje stručni žiri iz područja politike, ekoloških udruženja, automobilske industrije i automobilističkih klubova nakon prethodnog odabira čitatelja.