Slavlje u Citroenu
0

DS3 proslavio prvi rođendan

Sarajevo-x.com
Stotinjak primjeraka Citroena DS3, koji pripadaju članovima web foruma DS3 Spirit iz cijele Evrope, pojavilo se na auto-moto stazi Ferté Gaucher 02. aprila 2011. te uveličalo ovaj poseban dan susreta predstavnika Citroena s poklonicima nove generacije modela.
S više od 80.000 prodanih automobila od lansiranja u martu 2010., Citroen DS3 zaista privlači širok krug kupaca, o čemu svjedoči i web forum DS3 Spirit koji okuplja hiljade poklonika prvoga pripadnika linije DS. Među kolekcionarima legendarnih modela Citroena, ova zajednica korisnika interneta čini novu generaciju ljubitelja ove marke.

U crnoj mat boji specijalne serije Série Noire ili u verziji DS3 Racing, razvijenoj od ekipe Citroen Racing, Citroen DS3 poprima raznolika lica i odgovara svima koji su u potrazi za izuzetnim stilom, osjećajem u vožnji i profinjenošću. Ovaj izvanredan fenomen za noviji model, okupljanje strastvenih vlasnika, tako potvrđuje uspješno lansiranje Citroena DS3, čija se jedna trećina proizvedenih primjeraka prodaje u verziji s najvišom razinom opreme.

Više od 200 članova foruma DS3 Spirit iz cijele Evrope susreli su se s timom koji je radio na projektu DS3. Instruktori su vodili dinamične radionice, a sudionici su imati priliku sjesti za upravljač modela Citroen DS3 Racing, kako bi upoznali, te na stazi cijenili njegove odlične dinamičke osobine.

Ovaj dan bogat emocijama završio je slikovitom paradom svih primjeraka modela DS3, okupljenih kako bi zajedno proslavili i čestitali rođendan prvom pripadniku savremene linije DS.