Uspjeh novog modela
0

FOTO / Dobar početak za Hyundai ix35

Pripremio: Elvir Zubović
Uz odlično prihvaćenu Hyundai »i genreraciju« u Evropi, najnoviji SUV model ovog proizvođača, ix35, obara sve rekorde u broju narudžbi kada je u pitanju CUV segment (Corss utility vehicle).
Samo u prvom mjesecu zvanične prodaje u Evropi, naručeno je preko 33.000 primjeraka modela ix35, što je znatno više od plana.

"Donekle smo mogli očekivati veliki interes, jer je Hyundai i ovaj put napravio odličan proizvod, pa smo stoga i postavili visoka očekivanja u prodaji. Ali broj narudžbi nam govori da je interes još i veći, stoga naš plan za prodaju do kraja 2011. godine mogao bi biti realizovan do kraja tekuće godine. Ovo je samo nova potvrda da je Hyundai na pravom putu da stigne na drugo mjesto u svjetskoj prodaji, što predstavlja cilj u bližoj budućnosti", rekao je Allan Rushforth, zamjenik direktora Hyundai Motor Europe.

Hyundai ix35 predstvalja potpuno evropski proizvod koji je dizajniran i proizvodi se u Evropi, prema ukusu i navikama Evropljana. Uz odličnu ponudu motora u kombinaciji sa 5-stepenim i 6-stepenim manuelnim i automatskim mjenjačima, nudi i vrhunski nivo opremljenosti uz razumnu cijenu.

Na bh. tržištu, također, vlada veliki interes za Hyundai ix35. Tako je od zvanične prezentacije u mjesecu aprilu već prodano 15, a ugovoreno dodatnih 20 vozila. Novi Hyundaijev terenac uz odličan dizajn i moderne motore nudi dobro odmjerenu cijenu sa početnih 39.490 KM za osnovni model sa bogatim paketom opreme.