auto
0

FOTO / Dizelski Nissan Murano po cijeni od 99.900 KM

Sarajevo-x.com
Dugoočekivani dizelski Nissan Murano, konačno je stigao i na bh. automobilsko tržište i to po cijeni od 99.900 KM, koliko košta i postojeći, dobro poznati 3.5 V6 benzinski model. Uvođenje dizelskog motora u ponudu atraktivnog SUV modela, sasvim je opravdano zahtjevima evropskih kupaca, koji su ovom sjajnom automobilu jedino zamjerali nedostatak štedljivog dizelaša, pa se očekuje da Murano sada u potpunosti pokaže svoj tržišni potencijal.

Dizelski Murano, pokreće 2.5 litarski četverocilindraš sa 187 KS i 450 Nm obrtnog momenta, koji u kombinaciji sa šestostepenim automatskim mjenjačem, nudi perfomanse u skladu sa atraktivnim vizuelnim nastupom ovog automobile, odnosno ubrzanje do 100 km/h za 10,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 196 km/h, a sve to uz prosjek potrošnje od 8 litara na 100 km.

Za nastup u Muranu, provjereni dizelaš je pretrpio određene izmjene, u smislu smanjenja buke i vibracija. Dizelski je Murano dobio i novu masku hladnjaka, te nešto drugačiji prednji branik, pa sada izgleda još elegantnije i mišićavije.
Pored atraktivnog dizajna i sposobnog dizelaša, vlasnici Murana uživaju i u vrhunskoj opremljenosti, koja između ostalog podrazumijeva ABS, EBD, ESP, prednje i bočne zračne jastuke i zavjese, dvozonski automatski klima uređaj, BOSE audio sistem sa 10 zvučnika, Bluetooth, Connect Premium DVD navigaciju, kožni servo upravljač električno podesiv po visini i dubini, putni računar, električno podizanje svih stakala, grijana kožna sjedišta naprijed i nazad, el. podesivo vozačevo i suvozačevo sjedište, stakla i panoramski krov s UV zaštitom, automatski podesiva Bi-Xenon svjetla sa uređajem za pranje, maglenke i stražnja LED svijetla, električno preklopive, podesive i grijane vanjske retrovizore, tempomat, aluminijske naplatke 20" i alarm.
Još jedna specifičnost jeste unaprijeđeni sistem pomoći pri vožnji unazad, koji pored kamere smještene na stražnji dio vozila, podrazumijeva i dodatnu kameru u suvozačevom retrovizoru, koja prikazuje stanje na desnoj strani vozila.

Tu je i inteligentni ključ, memorijska funkcija za vozačevo sjedište,vanjske retrovizore i upravljač, te automatsko preklapanje stražnjih sjedišta, odnosno otvaranje i zatvaranje vrata prtljažnika.

Vezani članci