auto
82

Deset dana do Rallya Jahorina 2014

Klix.ba
Nakon uspješnog promotivnog takmičenja prošle godine organizator Relija Jahorina priprema još veći trkaći spektakl ove godine. Još samo deset dana ostalo je do početka 8. Rallya Jahorina, a sve ljubitelje automobilizima očekuje mnogo iznenađenja.

Rally će ove godine biti proširen još jendim brzinskim ispitom pod imenom "Stari Grad", pa će upoznavanje staze za takmičare biti dozvoljeno u subotu, 30. avgusta prema sljedećem rasporedu:

09:00 - 11:00 sati - Brzinski ispiti 4 i 5 (Trebević) 12:00 - 16:00 sati - Brzinski ispiti 1, 2 i 3 (Stari Grad, Jahorina)

Istovremeno, u okviru manifestacije "Porodični dan", koja će biti održana takođe u subotu u Vilsonovom šetalištu na lokaciji u blizini mosta Ars Aevi, biti će upriličena i najava ovog Rallya za publiku. Tom prilikom svi zainteresovani će dobiti više informacija o Rallyu Jahorina i moći će vidjeti neke od automobila koji će učestvovati na ovom reliju.

Do danas je na adresu organizatora pristiglo 14 takmičarskih prijava, a očekuje se da će učešće na ovom reliju koji je vratio kraljevsku disciplinu autosporta u BiH uzeti oko 25 posada iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije.