auto
0

Danas otvaranje sajma automobila u Skenderiji

NINA
Povodom Međunarodnog sajma automobila i prateće automobilske industrije «Auto Moto Fest 2004.», koji se danas otvara u kompleksu Skenderija, održana je konferencija za novinare ASA Auta.

Tom prilikom direktor ASA Auta Nihad Imamović i njegovi rukovoditelji pojedinih odjela automobila predstavili su Volkswagenov putnički automobil, Volskwagenovo gospodarsko vozilo, Audi, Škodu i Seat.

«ASA Auto vraćena je na sajam u Skenderiji nakon pauze od tri godine, i to predstavlja dodatnu motivaciju za njegov rad», kazao je Imamović objašnjavajući da su na sajmu izloženi najatraktivniji automobili čiji je ASA Auto uvoznik za BiH.

Uz vozila na sajmu posjetitelji će imati priliku upoznati se i s ponudom odjela «postprodaje» koja se po prvi put nalazi na sajmu, a to obuhvaća dodatnu opremu za automobile, gume, multilock, i drugo.

Na dijelu sajma koji je rezerviran za ASA Auto bio je prisutan i rukovodilac prodaje Volkswagena AG za jugoistočnu Evropu Peter Perš. On je tom prigodom kazao da su na bh. tržištu primjetni rezultati prodaje Volkswagenovih proizvoda. Prema riječima Perša, Golf pete generacije je vrlo uspješno prodan na bh. tržište, a najprodavaniji je bio Golf 5 1,9 TDI srebrne boje.

Na sajmu ASA Auto će predstaviti novu Octaviju 5. «Od 1. jula iduće godine uslijediti će SKD montaža vozila Octavije 5 u tvornici Volkswagen u Vogošći», kazao je Imamović.