auto
0

Dacia zabilježila rast prodaje u 2011. godini

Sarajevo-x.com
Finansijski nestabilna 2011. godina, u kojoj je domaće bh. automobilsko tržište zabilježilo blagi rast prodaje, konačno je iza nas. Dacia je, zahvaljujući svojim dokazano pouzdanim automobilima provjerene tehnologije i prihvatljive cijene te pravovremenim predstavljanjem novih modela i u prošloj godini zabilježila porast prodaje.

Tako je na tržištu Bosne i Hercegovine u 2011. godini isporučena ukupno 781 Dacia i to 746 putničkih i 35 privrednih vozila, što predstavlja povećanje od 45 posto u odnosu na 2010. godinu, inače najbolju do tada. Dacia je novim prodajnim rekordom ostvarila tržišno učešće od oko 6,5 posto. Najtraženiji model nesumnjivo je Sandero koji je u protekloj godini u BiH „pronašao“ 527 kupaca te tako čini 67 posto ukupne Dacia prodaje.

Drugi najprodavaniji model, sa 196 prodajnih primjeraka (25 posto ukupne prodaje) je Duster, prvi SUV rumunskog proizvođača automobila. Ovaj automobil je svoju rastuću popularnost potvrdio i zasluženim osvajanjem prestižne titule Terenac/suv 2011. godine, u izboru UAN-a.

Dacia je tokom protekle godine još jednom potvrdila vjeru u pouzdanost svojih vozila, poklanjanjem besplatne produžene garancije od pet godina ili 150.000 pređenih kilometara. Velikodušnim produženjem garancije, Dacia je još jednom pokazala brigu za korisnike svojih vozila kojima želi ponuditi što više bezbrižnih kilometara.

U proteklih osam godina, odnosno od komercijalizacije prvog Logana 2004. godine, Dacia je u BiH isporučila više od 3.100 vozila te se dokazala kao važan tržišni „igrač“ i postala svojevrsni socijalni fenomen. Uz zanimljive novitete, najavljene za 2012. godinu, Dacia će ponovo imati šta za ponuditi te je za očekivati nastavak dobrih prodajnih rezultata.