auto
0

Dacia u BiH: Rekordna prodaja u maju

Sarajevo-x.com
Dacia na tržištu Bosne i Hercegovine nezaustavljivo grabi naprijed. Nakon prodajnih rekorda u februaru i martu ove godine, rumunski brend je i u mjesecu maju postigao novi prodajni rekord na domaćem tržištu. Naime, kupcima je u proteklom mjesecu isporučen ukupno 121 automobil, što je i zvanično najbolji mjesečni rezultat od kada je Dacia prisutna na bh. automobilskom tržištu.
Najviše kupaca u rekordnom mjesecu, pronašao je model Sandero, za kojeg se odlučilo 95 novih vlasnika, čime je ovaj model još jednom potvrdio konstantnu popularnost među domaćim kupcima. Inače od početka 2011. godine, Dacia je kupcima u BiH isporučila ukupno 448 automobila, što predstavlja porast prodaje od preko 217% u odnosu na isti period prošle godine. U ukupnom broju prodatih vozila u ovoj godini, popularni Sandero učestvuje sa 339 primjeraka, od čega više od 68 posto čini atraktivna verzija Stepway.

Dacia je novim prodajnim rekordom, ali i provjerenom politikom stvaranja kvalitetnih vozila po prihvatljvoj cijeni, potvrdila status socijalnog fenomena, kako u svijetu, tako i u našoj zemlji. Vrijedi spomenuti da, u skladu sa novim korporativnim sloganom "Dacia. Pouzdana, bez obzira na sve", domaći kupci uživaju i u besplatnoj produženoj garanciji u trajanju od pet godina ili 150.000 pređenih kilometara.