auto
0

Clio II i dalje u ponudi

bhrenaultclub.com
Iako je Clio treće generacije odavno u ponudi Renaulta, druga generacija se ne predaje tako lako i još uvijek ostaje u ponudi.

Kako prenosi bosanskohercegovački Renault klub BHRenaultClub.com, oznaka Campus, poznata još sa Renaulta 5, se ove jeseni vraća u ponudu Renaulta i to na drugoj generaciji Clia. Campus će prema trenutnim najavama biti dostupan samo u Francuskoj što se može primjetiti i po cijenama koje su gotovo u razini Clia III.

Clio Campus se od zadnje serije Clia II razlikuje u par upečatljivih detalja. Prvenstveno je upečatljiv novi prednji odbojnik koji je "izgubio" crne zaštitne letvice, a novost su i redizajnirani otvori za zrak kojima se htjelo približiti vanjski izgled novoj generaciji Clia. Novi i uglađeniji oblik je dobila i rešetka na masci hladnjaka, a na bokovima je moguće primjetiti jedino nove ukrasne poklopce točkova i zaštitne letvice u boji automobila.

Na zadnjem dijelu je došlo i do najveće promjene. Tako je sada u odbojniku napravljeno mjesto za registarsku oznaku a poklopac prtljažnika je "očišćen" od tog utora pa automobil izgleda gotovo neprepoznatljiv. Pored ovih detalja Campusa će biti moguće prepoznati i po logotipu pored oznake Clio.

Nivo opreme je zasnovan na paketu Pack Authentique. Novi su materijali na oblogama vrata i na sjedistima sa Campus motivima. Na instruent tabli je implementiran logo Campus, a na osnovni paket Pack Authetique je dodan 2x15W radio-cd uređaj, tri naslona za glavu na zadnjim sjedištima, te asimetricno djeliva i preklopiva zadnja klupa.

Od motora su ponudjeni poznati 1.5 dCi turbodizelaš sa 65 KS, kao i 1.2 osamventilski benzinac sa 60 KS i nešto jači1.2 16V sa 75 KS.

Na listi mogucih doplata se nalazi klima uređaj, tempomat i i svjetla za maglu. Cijene Clia Campus u Francuskoj sa uračunatim porezom će se za trovratne verzije kretati od 10.650 Eura za 1.2 8V benzinca, 11.150 Eura za 1.2 16V verziju do 12.350 Eura za 1.5 dCi.

Clio Campus će se u Francuskoj početi prodavati 1. septembra ove godine, a za sada je planirana proizvodnja 4.000 primjeraka.