auto
0

Citroen Berlingo dobio 4 zvjezdice Euro NCAP-a

FENA
Novi Berlingo uspješno je prošao testove koje je proveo Euro NCAP i tako postao referencom na tržištu monovolumena za razonodu.

Zahvaljujući svojoj ojačanoj strukturi i sigurnosnoj opremi, novi Berlingo je dobio 4 zvjezdice za zaštitu odraslih putnika, 4 zvjezdice za zaštitu djece te 2 zvjezdice za zaštitu pješaka.

Ovi su rezultati na Euro NCAP testovima ostvareni u prvom redu zahvaljujući strukturi novog Berlinga koja je ojačana, i to posebno u dijelu središnjeg i prednjeg stupa. Ove promjene osiguravaju krutost koja je potrebna za zaštitu putnika i pridonose boljoj apsorpciji udaraca. Novi Berlingo također je opremljen cjelovitim sustavom koji osigurava zaštitu putnika u svim uvjetima. On tako može imati do 6 zračnih jastuka. Zračni jastuci za vozača i suvozača dio su serijske opreme, a moguća su i 2 bočna zračna jastuka za zaštitu prsnog koša.

Nadalje, novi Berlingo ima sigurnosne pojaseve sprijeda koji su podesivi po visini i opremljeni pirotehničkim zatezačima i limitatorima zatezne sile kako bi se smanjio pritisak na prsni koš u slučaju udara. Berlingo upozorava vozača ukoliko on ne zakopča svoj sigurnosni pojas, a straga je opremljen s tri sigurnosna pojasa s tri točke pričvršćenja i s kalemom za namotavanje. Konačno, ovaj 'auto za bebe' ima i tri Isofix priključka s tri točke pričvršćenja na dva stražnja bočna sjedala i na suvozačevom sjedalu.

Jednako tako, aktivna sigurnost od iznimne je važnosti za novi Berlingo kako bi se prije svega izbjegla opasnost od nezgode. To se u prvom redu očitije u izvrsnim voznim osobinama. Novi se Berlingo tako odlikuje vrhunskim ležanjem na cesti. Novi Berlingo može se pohvaliti iznimnom stabilnošću zahvaljujući širem tragu kotača i ovjesu koji je preuzet s modela C4 Picasso i koji jasno pokazuje umijeće Citroëna u pogledu voznih osobina, ali jednako tako zahvaljujući i većem međuosovinskom razmaku i kotačima od 152“ (205/65 R15) ili 16“ u opciji (215/55 R16). Osim toga, kao i svi drugi modeli ove marke, novi je Berlingo serijski opremljen Michelinovim gumama što je jamstvo kvalitete.

Nadalje, kada je o gumama riječ, ovaj monovolumen za razonodu prednjači inovacijama u segmentu nudeći sustav za otkrivanje nedovoljnog tlaka u gumama. Konačno, kako bi se zajamčila savršena kontrola nad vozilom, novi Berlingo može biti opremljen ESP-om zajedno s ASR sustavom. Berlingo se odlikuje i uzornim kočenjem, jer je serijski opremljen ABS sustavom s elektroničkim razdjelnikom kočenja, sustavom podrške naglom kočenju i automatskim paljenjem svjetala upozorenja u slučaju naglog kočenja.

Osim uzornih voznih osobina, novi Berlingo nudi i brojnu modernu i učinkovitu opremu pomoći u vožnji koja olakšava upravljanje vozilom kao što su limitator i regulator brzine, pomoć pri kretanju na uzbrdici kada je vozilo opremljeno ESP sustavom ili automatsko paljenje svjetala te pomoć pri parkiranju straga. Konačno, sigurnost djece u središtu je pozornosti s ogledalom za nadzor djece i električnim zaključavanjem vrata za sigurnost djece koje se može uključiti s armaturne ploče. Novi Berlingo spoj je korisnog s iznimnim obiteljskim odlikama.