Amerikanci u BiH
0

Chrysler, Jeep i Dodge od sada i u BiH

Sarajevo-x.com
AUTOline d.o.o. najavljuje početak prodaje automobila Chrysler, Jeep i Dodge na tržištu Bosne i Hercegovine. Kako domaće tržište bilježi visoku stopu rasta udjela putničkih vozila, tako je jasno da konačno posjeduje i potencijal za konzumaciju Chrysler, Jeep i Dodge automobila.

Odabrani Mercedes-Benz partneri proširiti će svoju ponudu vozilima marki Chrysler, Jeep i Dodge, koja će kupcima biti dostupna u prodajno-servisnim centrima u Sarajevu, Mostaru, Živinicama i Banja Luci. Pored brojnih posebno se ističe odličan odnos cijene i kvalitete, pa se očekuje da će automobili ovih marki naći put do srca kupaca u BiH.

U svakom Chrysleru može se prepoznati strast za automobilima zahvaljujući više od 80 godina dugoj tradiciji. Ponudu Chryslera BiH će činiti 300C, Grand Voyager, PT Cruiser i Sebring Sedan. Jeep vozila, s druge strane donose posebnu karizmu i riječ je o istinskim originalima. Svaki Jeep je dosljedan svojim korijenima koji sežu unazad 66 godina. Marka koja se proslavila mogućnostima svojih offroad modela u u BiH će ponuditi modele Wrangler, Patriot, Cherokee, Grand Cherokee i Compass. Treći član američkog društva u BiH je Dodge, koji se želi istaći sportskim afinitetima i izraženo agresivnom dizajnu. Pravi američki „muscle car“ imidž savremenog doba Dodge će u BiH istaći modelima Avenger, Caliber i Nitro.

Bitno je naglasiti da su svi pomenuti modeli Chryslera, Jeepa i Dodgea već u ponudi, te su cijene već formirane i prlagođene našem tržištu. Tako će Chrysler PT Cruiser 2,2 CRD Touring koštati 52.699 KM do registracije, osnovni Chrysler Sebring 2.0 CRD Touring će koštati 48.963 KM do registracije, dok će Grand Voyger 2.8 CRD LX koštati 70.085 KM , te će cijena najprestižnijeg modela, 300 C 3.0 CRD iznositi 75.982 KM do registracije.

Modeli Jeepa zastupljeni su kroz pet modela, a najpristupačniji biće model Patriot 2.0 CRD Sport koji će do registracije koštati 52.170 KM. Neznatno skuplji biće model Compass koji će sa 2.0 CRD motorom i Sport paketom opreme koštati 52.481 KM. Najprepoznatljiviji model, Wrangler biće, uz 2.8 CRD motor, dostupan već od 55.282 KM. Ponudu slavnih „poglavica“ počinje Cherokee 2.8 CRD Sport koji košta 64.989 KM, dok će „veliki poglavica“ Grand Cherokee biti dostupan od 83.655 KM, koliko stoji model sa 3.0 CRD motorom i potpunim Limited paketom opreme.

Ponuda Dodge modela počinje sa modelom Caliber 1.8 SE koji do registracije košta 36.709 KM, a u sredini ponude je Dodge Avenger 2.0 CRD SE koji košta 46.703 KM. Vrh ponude Dodge modela u BiH biće Nitro 2.8 CRD SXT koji potpuno opremljen do registracije košta 64.090 KM.