Kruna uspjeha u WTCC-u
1

Chevroletu nagrada Sportbest

Klix.ba
Na svečanosti u Ateni francuski automobilski as Yvan Muller primio je priznanje Sportbest 2012 u ime WTCC Chevrolet tima. Autobest žiri sastoji se od novinara iz 15 zemalja Srednje i Istočne Evrope koji prate automobilsku industriju.
"Do sada smo tražili mlade i talentirane vozače iz naše regije. Danas, naš pristup 'sljedeće razine' nalaže nam da pretražujemo šire horizonte, što uključuje i trud koji automobilska industrija ulaže u sportski automobilizam," rekao je Ilia Seliktar, predsjednik AUTOBESTA. "Chevrolet je u relativno kratkom periodu uspio doći na prvo mjesto mjesto, a da nedavno prije toga nije ni sudjelovao u ovom sportu. Svi vjerujemo da Chevy tim zaslužuje ne samo naše priznanje, već i veliki aplauz svih ljubitelja automobilizma," dodao je Seliktar.

"Oduševljeni smo što smo dobili ovu prestižnu nagradu žirija AUTOBEST", izjavio je Vijay Iyer, direktor za odnose s javnošću za Chevrolet i Cadillac Europe. "U ime našega globalnog Chevroletovog tima, želim zahvaliti našim vozačima i svima u RLM-u na izvanredno obavljenom poslu, kao i na posvećenosti i duhu koji su pokazali tokom osam godina našeg partnerstva i prisutnosti u WTCC-u," dodao je Iyer.

Chevrolet je 2012. godine treći put za redom osvojio trofeje WTCC-a, kako u kategoriji vozača tako i u kategoriji konstruktora, a to je podvig koji je označio najsjajniji finale osmogodišnjeg puta ovog branda u WTCC-u. Yvan Muller je osvojio prvenstvo 2010. i 2011. godine, a Rob Huff je završio na prvome mjestu 2012. godine.