Od septembra u cjenovnicima
1

Chevroleti Malibu i Cruze SW stigli u BiH

Klix.ba
Dva Chevroletova važna noviteta napokon su dostupna i na tržištu BiH. Karavanska verzija privlačnog i pristupačnog Cruzea starta s cijenom od oko 23 hiljade maraka, dok atraktivna limuzina Malibu donosi i novi imidž Chevroletu uz jednako privlačne cijene.

Najpristupačniji Malibu u Bosni i Hercegovini košta 47.792 KM do registracije, a riječ je o modelu sa turbodizelskim motorom snage 160 KS koji je opremljen prilično bogatim osnovnim paketom opreme LT+. Benzinski Malibu, s motorom zapremine 2,4 litra i snage 167 KS uz automatski mjenjač i LTZ košta 52.730 KM do registracije.

Malibu s 2.0-litarskim dizelskim motorom trenutno je u prodaji s paketima opreme LT+ uz ručni mjenjač sa šest stepeni prenosa, kao i uz paket opreme LTZ koji nudi mogućnost izbora između ručnog mjenjača i automatskog mjenjača sa šest stepeni prenosa.

Za Malibu je u BiH ponuđen i 2.4-litarski benzinski motor uz koji dolazi bogati paket opreme LTZ kao i automatski mjenjač. Naknadno će izbor opreme za Malibu biti proširen ostalim paketima i ponudama.

Praktični karavanski Cruze SW u prodaji je po cijeni od 23.650 KM za benzinski model s 1.6 motorom od 124 KS i paketom opreme LS+ koji uključuje ABS, ESC, klima uređaj, 6 zračnih jastuka, električne podizače prednjih stakala, radio CD MP3, podešavanje prednjih sjedišta u četiri smjera i još mnogo toga.

Najpristupačniji dizelski Cruze SW dolazi uz 2,0-litarski turbodizelaš snage 163 KS i uz bogati srednji paket opreme LT+ do registracije košta 36.081 KM. Također, tržištu bi trebao biti zanimljiv i model s modernim 1,4-litarskim turbobenzinskim motorom snage 140 KS koji do registracije košta 34.313 KM.