auto
0

Chevrolet u Rusiji

FENA
Kao odgovor na sve veće zahtjeve ruskog tržišta automobila, jednog od najpotentnijih na svijetu, Chevrolet je ovih dana otvorio novu, 300 milijuna vrijednu tvornicu u Sankt Petersburgu s ciljem povećanja proizvodnje i prodaje automobila namijenjenih uglavnom ruskom i njemu bliskim tržištima.

Nova tvornica, početnog kapaciteta 70.000 vozila godišnje, namijenjena je proizvodnji Chevrolet Captive i Opel Antare, a tijekom 2009. godine trebala bi započeti i s proizvodnjom Chevrolet Cruzea. S tim planom, GM je sve bliže respektabilnoj brojci od 200.000 proizvedenih vozila u tvornicama diljem Rusije.

Da takvi, optimistični planovi nisu bez osnove, više od svega govore brojke.

U vremenskom periodu od siječnja do rujna 2008. godine, prodaja GM-ovih vozila (u prvom redu, Chevroleta i Opela) porasla je u odnosu na prošlu godinu za 44 posto, na 256.765 vozila, čime je ujedno dosegnuto i zavidnih 11 posto tržišnog udjela.

U novoj tvornici zaposleno je 1700 radnika, opremljena je najkvalitetnijim strojevima te nudi jednaku razinu kvalitete proizvodnje kao i bilo koja druga GM tvornica diljem svijeta.