auto
1

Chevrolet prikazao instrumentnu tablu nove Corvette Stingray

Klix.ba
Chevrolet se uveliko priprema za predstavljanje nove Corvette Stingray, a između mnogobrojnih promotivnih materijala ovaj put su odlučili objaviti video na kojem je prikazana digitalna instrumentna tabla automobila iza čijeg se imena već decenijama krije jedan od najpopularnijih američkih sportskih automobila.

Oko 8-inčnog LED displeja postavljena su tri analogna instrumenta koji mjere brzinu automobila, nivo goriva u rezervoaru i temperaturu rashladne tekućine motora.

Na samom displeju vozač može dobiti čak 69 različitih informacija, a display se može podesiti prema tri različita načina rada automobila: sport, tour i track.

U krstarećem (tour) modu na displeju su glavne informacije koje se odnose na funkciju multimedije i infotainment sistema. U modu Sport pred očima vozača dominantan je "shift light", koji signalizira optimalno vrijeme za izmjenu brzina i veliki obrtomjer.

Na kraju, u modu koji je predviđen za trkalište (track), pored drugačije projekcije obrtomjera i svjetla za izmjenu brzina, tu je mjerač prolaznih vremena po krugovima, ali i mjerač koji prikazuje lateralne i longitudinalne G sile.

Corvette Stingray za 2014. godinu u prodajne salone stiže krajem godine uz početnu cijenu od 51.995 dolara.