Auto
2

Chevrolet nastavlja s podrškom SOS Dječijim selima

Klix.ba
Chevolet i u 2012. nastavlja s podrškom SOS Dječijim selima, i to putem nekoliko novih projekata i sponzorstava.
Chevrolet je pripremio iznenađenje za djecu iz te organizacije: odmor u Opatiji, predivnom turističkom odredištu. Na tri je dana Chevrolet u Opatiji ugostio djecu i mlade, koji odrastaju pod okriljem organizacije SOS Dječija sela, iz Srednje i Istočne Evrope. Djeca su uživala u raznim vodenim sportovima kao i društvenim igrama na plaži. Namjera je Chevroleta da se preko tog programa približi djeci iz SOS Dječjih sela, i to ne samo donacijama, nego i igrajući aktivnu ulogu u njihovom svakodnevnom životu.

Chevrolet najavljuje i početak novog sponzorskog programa - donirat će 110.000 eura SOS Dječijim selima u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Jedanaest SOS organizacija iz te regije će dobiti donaciju od 10.000 eura.

Treći program koji će Chevrolet provesti sastoji se od smještanja 90 kutija za donacije u Chevroletove prodajne salone širom Srednje i Istočne Evrope. Time Chevrolet namjerava potaknuti svoje partnere i kupce da novčano podupru organizaciju SOS Dječija sela.

Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, izjavio je: „Vrlo mi je drago da ste odabrali Opatiju za ovo događanje i čestitam na aktivnostima koje ste poduzeli za djecu. Doista ste odabrali pravi grad za to. Opatija od 2005. godine s ponosom nosi naslov 'grada prijatelja djece' što znači da sustavno brine o zaštiti djece i njihovim pravima i potrebama, uvažava njihovo mišljenje te stalno radi na podizanju kvalitete življenja svojih najmlađih građana.“

Opatija, 'grad prijatelja djece', ima i dječjeg gradonačelnika. Ivan Tancabel učenik je 1. razreda Hotelijersko-turističke škole u Opatiji. Vijećnik je dječjeg gradskog vijeća već pet godina, a prošle godine izabran je za dječjeg gradonačelnika te će tu funkciju obavljati dvije godine. Želja mu je da odrasle što bolje upozna s dječjim pravima kako bi ih mogli poštivati.

Prošle je godine tokom proslave svojeg stogodišnjeg jubileja Chevrolet odlučio dati stotinu darova u dobrotvorne svrhe. Tako je stotinu Chevroletovih vozila donirano SOS Dječijim selima u Evropi. Uz pomoć svojih zastupnika Chevrolet je ponudio i besplatno održavanje doniranih automobila do prijeđenih 100.000 km.

Ta je inicijativa pomogla unaprijediti mobilnost djece, njihovih SOS mama i socijalnih radnika prilikom posjeta ugroženim porodicama u zajednici.