auto
0

Callumov Jaguar Mk. 2 moći će kupiti i drugi

Klix.ba
Direktor dizajnerskog odjela u Jaguaru, Ian Callum, nedavno je pokazao svoj redizajnirani Jaguar Mark 2 koji je po njegovim uputama kreirala britanska kompanija Classic Motor Cars (CMC). Iako je u početku bilo zamišljeno da se Callumov Mark 2 napravi samo za njega, iz CMC-a je stigla informacija o planovima za proizvodnju ograničene serije.

"Nekoliko sati nakon predstavljanja Callumovog jedinstvenog automobila dobili smo nekolicinu poziva od ljudi širom svijeta koji su pitali da li mogu kupiti takav automobil. Pitali smo gospodina Calluma da li možemo napraviti još primjeraka i on nije imao ništa protiv“, izjavio je Peter Neumar, direktor CMC-a.

"U CMC-u su savršeno realizovali ono što sam zamislio za sebe. Nisam bio siguran kako će na automobil gledati ostali, a sada sam istovremeno zapanjen i oduševljen reakcijom publike. Drago mi je što će CMC napraviti još nekoliko primjeraka“, rekao je Callum.

Redizajnirani britanski klasik izvana je prepoznatljiv po novim odbojnicima, funkcionalnim usisnicima zraka i 17-inčnim žičanim felgama. Pored luksuzno opremljene unutrašnjosti, dorađen je i ovjes.

Poboljšan je i 4,3-litarski benzinski motor čija se snaga na podlogu prenosi preko 5-stepenog ručnog mjenjača. Očekuje se da će prodajna cijena automobila biti oko 460.000 eura.