Merlinovi stihovi za Audi A6
0

"Budi to što jesi, ostani ptica u letu..."

Sarajevo-x.com
Za one koji vole izazove, ali i spoj avanturističkog duha življenja i svakodnevnice Audijevo rješenje je Audi A6 All road Quattro.

Dinamično vođene linije, velike površine koje otkrivaju njegovu klasu, pomalo coupeovska silueta sportske su osobine koje karakterišu ovaj model. Ostali stilski elementi poput dodatno naglašenog offroada harmonično zaokružuju ukupnu sliku i stvaraju dojam autentičnosti iz svakog ugla posmatranja.

Prepoznat kao brend automobila koji predstavlja sinonim za kvalitet i tehnološku inovaciju, svaki model Audija je prepoznatljiv i karakterističan na svoj način. Ali jedan od njih na bh. tržištu tek sada doživljava svoju renesansu. Audi A6 All road Quattro je model u kome vožnja predstavlja pravi doživljaj. Ekspresivnu dinamiku njegove vanjštine dopunjavaju četiri super snažna agregata.

Performanse vozila nimalo ne odskaču od dizajna koji svakako privlači pažnju. Pogonska paleta od četiri motora s direktnim ubrizgavanjem od kojih su dva benzinska i dva dizelska: 3.2 FSI sa 188 kW (255 KS), 4.2 FSI sa 257 kW (350 KS), odnosno dizelaši TDI-V6 sa 2,7 tj. 3,0 litarskim zapreminama i snagom od 132 kW (180 KS) i 171 kW (233 KS) čine vožnju pravom avanturom. Za prijenos snage zaduženi su 6-stepeni ručni odnosno 6-stepeni tiptronic mjenjači.

Pored enormne snage koju omogućava napredak kroz tehniku ovaj automobil savršeno balansira između ekonomične potrošnje goriva i ekološki neškodljivih vrijednosti emisije štetnih tvari. Proizveden kao vozilo koje ispunjava ekološke standarde, ovaj model ispunjava stroge Euro 4 norme te sadrži ponudu filtera za dizelske čestice. Jedan od lidera bh. muzičke scene Dino Merlin, kao odgovor na spoj svakodnevnice i aktivnog stila življenja, odabrao je auto avanturu i istinski užitak u dizajnu.

Ovaj automobil nudi vozaču osjećaj individualnosti i stapanja sa prirodom. Popularni bh. umjetnik kaže: „...u jednom sigurno možeš

Biti najbolji na svijetu Budi to što jesi Ostani ptica u letu...“