auto
0

Bosanskohercegovačka premijera nove Mercedes-Benz C-kase

Sarajevo-x.com
Impresivna sinteza komfora i agilnsti obilježava novu C-klasu koja je sinoć prezentirana u Sarajevu. Ispred tri stotine zvanica AUTOline doo, glavni zastupnik DaimlerChrysler AG za BiH, prezentirao je novu generaciju najprodavanijeg modela Mercedesa.

Sinoć je, u Caffe-u Inn u Sarajevu, održana bosanskohercegovačka prezentacija nove Mercedes-Benz C-klase. Uz prisustvo oko tri stotine zvanica, domaćem tržištu predstavljena je nova C-klasa. Ovaj najprodavaniji model Mercedesa, od svog predstavljanja prije 25 godina, prodan je preko 6 miliona puta širom svijeta. Plesnim performansom dočaran je slogan nove C-klase “Suverena i agilna.”

[SLIKA]4[/SLIKA]“Novom C-klasom podižemo standarde u ovom automobilskom segmentu, posebno u pogledu komfora, sigurnosti i agilnosti” – objasnio je gdin. Drndo Semir, rukovodilac prodaje i marketinga putničkih vozila. „Svojim jedninstvenim voznim karakteristikama četvrta generacija C-klase odražava novi razvoj u segmentu kompaktnih premijum automobila. Našim kupcima predstavljamo novu, mnogostranu i suverenu C-klasu, i to prvi put sa dva različita vanjštine.“

Prva Mercedesova limuzina sa dva različita lica

Nova C-klasa je prva Mercedesova limuzina kod koje se, u zavisnosti od linije opreme, razlikuju dva različita lica. Klasičniji modeli, Elegance i Classic, nose zvijezdu, kao i do sada, na prednjem poklopcu. Kod Avantgarde izvedbe zvijezda je integrisana u masku hladnjaka, što je tipičan znak raspoznavanja sportskih Mercedesovih modela. “ Tako već vanjštinom svaki kupac može odabrati na koji način želi akcentuirati svoju C-klasu.” – objašnjava gdin. Drndo. “Markantni dizajn nove premijum limuzine interpretira aktuelni Mercedes-Benz dizajnerski koncept, i podcrtava tehnološku suverenost i kvalitet nove C-klase.”

Najmodernija tehnologija sigurnosti za optimalnu zaštitu putnika

[SLIKA]5[/SLIKA]Tradicionalna vrijednost C-klase je, pored komfora, i primjerna zaštita putnika. Sa svojim sigurnosnim sistemima novi model još jednom preuzima poziciju lidera u segmentu: više aktivne sigurnosti osiguravaju kočioni sistem, preuzet iz S-klase, te Intelligent Light, najnapredniji sistem osvjetljavanja. Novu dimenziju sigurnosti i ergonomije otvara inovativni sistem upravljanja, koji rasterećuje vozača i smanjuje stepen odvlačenja pažnje. Pasivnu sigurnost nova C-klasa obezbjeđuje sa sedam zračnih jastuka i Neck-Pro aktivnim naslonima za glavu. Pored ovoga, za novu C-klasu dostupan je i PRE-SAFE® sistem preventivne zaštite putnika.

Veliki izbor štedljivih i snažnih motora

Ponudu čine najmoderniji benzinski i dizelski motori sa četiri i šest cilindara. Nova C-klasa nastupiti će sa pet benzinska (C 180, C 200, C 230, C 280 i C 350) i tri dizel modela (C 200 CDI, C 220 CDI i C 320 CDI). Svi motori odlikuju se smanjenom potrošnjom uz istovremeno povećanje snage. Predstavljanje 4MATIC modela, sa permanentnim pogonom na svim kotačima, očekuje se u avgustu.

Cijene na bosanskohercegovačkom tržištu niže nego na njemačkom

[SLIKA]2[/SLIKA]Nova C-klasa ostala je cjenovno pozicionirana na nivou prošle generacije. Posebno je zanimljivo istaći da će za većinu modela, bosanskohercegovački kupci izdvojiti sličnu svotu novca kao i njemački, što je do sada bio slučaj sa malo kojim vozilom na našem tržištu. Tako napopularniji model C-klase, C 220 CDI, kod nas se može naručiti za 66.600,- KM sa uračunatom carinom i porezom na dodanu vrijednost, što je par stotina maraka manje nego u Njemačkoj.

Više fotografija možete pogledati ovdje.