Izbor javnosti
0

BMW Serije 3 najljepši auto

Sarajevo-x.com
Izložba automobila "Festival Automobile 2011" i Eurosport su na kraju 2011. godine organizovali izbor najljepšeg automobila. Nakon prikupljanja glasova javnosti koje je trajalo od 8. decembra do 18. januara nova generacije BMW-ove Serije 3 dobila je prestižnu nagradu "The Most Beautiful Car Of The Year 2011".
Pobjednički automobil je odabran od strane javnosti u međunarodnom glasanju na posebnim mini-stranicama koje je postavio Eurostar. Umjesto performansi, brzine ili snage, kod ove nagrade je od početka fokus uvijek bio na onome što je ustvari najveći faktor privlačnosti jednog automobila, njegova ljepota.

Na samoj ceremoniji proglašenja pobjednika prisustvovalo je više od 600 gostiju, a uz proglašenje BMW-ove Serij 3 najljepšim automobilom, objavljeni su i dobitnici u ostalih 13 jednako atraktivnih i vrijednih nagrada. Zanimljivo je da svi učesnici u glasanju za najljepši automobil ujedno učestvovali i u nagradnoj igri, gdje je uz brojne vrijedne nagrade svakako najzanimljivija bila prva nagrada, automobil vrijednosti 30.000 Eura.

Sa ceremonije dodijele nagrade najljepšeg automobila u Parizu.
Sa ceremonije dodijele nagrade najljepšeg automobila u Parizu.
Ove godine je BMW-ova Serija 3 odnijela pobjedu sa osvojenih prilično uvjerljivih 26% glasova, dok su joj konkurenti bili Opel Ampera, Chevrolet Camaro Cabrio, Hyundai Veloster, Mazda CX-5, Peugeot 208, Mini Coupé John Cooper Works i Renault Twizy.

Iza BMW-a Serije 3, prema glasovima uslijedili su na drugom mjestu Peugeot 208 sa 20 % glasova, na trećem mjestu Chevrolet Camaro Cabrio sa 18% glasova, te na četvrtom mjestu Hyundai Veloster sa 14% glasova.

Vezani članci