auto
70

BMW-ov SUV X2 stiže 2018. godine

Klix.ba
Kompanija BMW namjerava proširiti svoju SUV ponudu, pa će se na tržištu 2018. godine pojaviti X2.

Radi se o modelu koji je najavljen konceptom X2 na Sajmu automobila u Parizu u septembru, koji će imati mnogo sličnosti sa samim konceptom.

Novi SUV će svoje mjesto naći između modela X1 i X3, a koristit će istu XKL platformu kao i X1. Međutim, izgledat će luksuznije, a imat će i više opcija kada su u pitanju performanse.

Produkcijski model će ostati bez 21-inčnih naplataka i angularnih farova, no unikatna bubrežasta rešetka hladnjaka, angularna linija krova i oštrije linije prednje maske će ostati. Automobil će dobiti krovni spojler i nova stražnja svjetla.

Ispod haube će se naći isti motori koje koristi i manji X1, a oni uključuju trocilindrični redni 1,5-litarski motor s turbopunjačem, kao i redni 2,0-litarski turbodizelski motor. Pogon na prednje točkove će imati osnovni sDrive18d model, dok će pogon na sva četiri točka biti dostupan za druge modele. BMW razmišlja i o sportskom M-performance modelu, koji bi mogao koristiti snažniju verziju već dostupnog 2,0-litarskog četverocilindričnog motora.

BMW X2 će biti predstavljen krajem 2017. godine, a ciljna grupa su mlađi vozači jer će posjedovati svjež dizajn i dovoljno snažne motore. Isporuke se očekuju 2018. godine.

Cijena BMW-a X2 će biti 33.000 eura i više.

Vezani članci