auto
2

BMW M3 s M Performance paketom opreme na sajmu SEMA

Klix.ba
Nakon teasera objavljenih prije nekoliko dana, BMW je otkrio izgled sedana M3, koji će biti izložen na sajmu tunera SEMA u Las Vegasu.

Automobil je dobio M Performance paket koji uključuje stražnji spojler, pragove, zaštitu motora od karbonskih vlakana, novi prilagodljivi ovjes koji omogućava spuštanje automobila za 5 do 20 mm, što rezultira sportskim ponašanjem automobila.

Paket uključuje i novi set laganih naplataka veličine 19 inča naprijed i 20 inča nazad. Novi naplaci će na ljeto 2017. godine biti dostupni za M2, M3 i M4, ofarbani su u mat crnu boju, a u Las Vegasu će krasiti M3. Na njima će biti Michelin Pilot Sport Cup 2 gume.

BMW-ov arsenal za SEMA-u uključuje niz M Performance paketa za tri spomenuta M modela, kao i za njihove slabije članove te Seriju 7. Tu se može pronaći sve od naplataka od legura, preko sportskih izduvnih sistema, pa do brojnih ukrasas od karbonskih vlakana, Alcantare i slično.

Odlazeća Serija 5 (F10) sa modelima, odnosno SUV-ovima X5 i X6, posjeduje "pametnu" tehnologiju daljinksog pokretanja motora. Vozači će moći pokrenuti motor i zagrijati i smanjiti temperaturu automobila, što će biti veoma korisno tokom hladnih i toplih dana.

Vezani članci