auto
0

BMW 1 s Goodyearovim gumama s produženom mobilnošću

NINA
Najnovije vozilo opremljeno Goodyearovim gumama s produženom mobilnošću novi je BMW serije 1, koji će se u Evropi početi prodavati sredinom septembra.

BMW serije 1 prvi je manji osobni automobil koji je serijski opremljen gumama s produženom mobilnošću (run-flat gumama) i kod kojega rezervna guma nije predviđena.

BMW 1 standardno je opremljen gumama Goodyear Eagle NCT5 EMT od 16 palaca i sistemom za nadzor pritiska koji vozača upozorava na sniženje pritiska u gumama. Vozač novoga BMW-a moći će naime usprkos sve četiri probušene gume još 145 km sigurno nastaviti vožnju brzinom od 80 kilometara na sat.

"To je važan korak BMW-a budući da se od novoga modela očekuje da bude uspješan. To je njihov prvi ulazak na tržište kompaktnih automobila. Osim ugovora za prvu ugradnju zbog planiranih velikih serija bit će uspješan i naš posao s rezervnim gumama", izjavio je Jean-Jacques Wiroth, direktor za prvu ugradnju u kompaniji Goodyear Dunlop Europe.

Goodyear je glavni dobavljač guma s produženom mobilnošću za BMW, koji se smatra vodećim u automobilskoj tehnologiji. Goodyear mu već isporučuje gume s produženom mobilnošću robnih marki Goodyear i Dunlop za seriju 5, seriju 6, Z4 i za nagrađeni mini.

Vezani članci