auto
0

Automobili: Proizvodni rekord Nissanove tvornice u Barceloni

FENA
Nissan je objavio kako će njegova tvornica u Barceloni tijekom 2006. postići novi proizvodni rekord sa 180.000 vozila, što je povećanje od 4 posto u odnosu na 2005. godinu, javljaju hrvatski mediji.

Povećanje proizvodnje rezultat je velike potražnje za vozilima poput Navara pick-upa i Pathfindera SUV koja se proizvode u toj tvornici. Kako bi podržao to povećanje, Nissan će u tvornicu u Barceloni uložiti dodatnih 6 miliona eura i zaposliti još 150 osoba.

Plan proizvodnje tvornice u Barceloni tijekom 2006. godine: u svibnju će se proizvodnja Primastara (također se prodaje kao Renault Trafic i Opel Vivaro) povećati za 20 vozila dnevno. Tokom godine bit će proizvedeno 77.400 primjeraka.

Zacrtano 10 postotno povećanje kombinirane proizvodnje Navara pick-upa i Pathfinder SUV-a počet će u kolovozu. Nissan predviđa godišnju proizvodnju od 97.000 jedinica.

Od augusta će u pogonu za proizvodnju motora zatpočeti s radom treća smjena.

Dostizanje tog novog proizvodnog rekorda omogućit će tvornici u Barceloni da svoj "Top 07" plan ostvari u prosincu 2006., godinu dana prije roka. Zacrtan 2004.godine, plan "Top 07", od Nissanovih tvornica u Španjolskoj traži da postignu vrhunske proizvodne i konkurentne standarde svih Nissanovih tvornica u svijetu.