auto
0

Autobest 2008 nagrada za Fiat Lineu

FENA
AutoBest žiri sastavljen od 15 članova, novinara iz 15 država (Bugarska, Češka, Cipar, Grčka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska, Ukrajina) dodijelio je titulu ‘AutoBest 2008’ automobilu Fiat Linea.

Fiat Linea je osvojio prestižnu međunarodnu nagradu ‘Autobest 2008’ sa 850 bodova, a iza nje se na drugom mjestu plasirao automobil KIA Cee’d sa 784 bodova, dok je treće mjesto zauzela Mazda2 sa 704 boda. Od 15 članova međunarodnog žirija, čak 8 članova je Fiat Lineji dalo prvo mjesto, dok je drugoplasirana KIA Cee’d dobila prvo mjesto od 4 člana žirija, a Mazdu2 na prvo mjesto je stavilo 2 člana žirija, dok je četveroplasiranu Škodu Fabiju na prvo mjesto stavio 1 član žirija.

Obrazloženje žirija za izbor AUTOBEST 2008 automobila Fiat Linea je činjenica da je taj automobil u svim državama iz koje dolaze članovi žirija u vrhu ili na samom vrhu ‘best buy’ ponude na tržištu, odnosno najpovoljnije kupnje, a pri tom za uloženi novac pruža najveću protuvrijednost.

Žiri Autobest je osim glavne nagrade dodijelio i druge nagrade, pa je nagradu ‘CompanyBest 2007’ dobila Škoda Auto za odlične postignute prodajne rezultate ove godine. Nagradu ‚ManBest 2007’ dobio je Christopher John Lacey, direktor Central & Eastern Europe, General Motors Europe, a nagradu ‘DesignBest 2007’ dobio je Patrick Le Quement, šef dizajnera Renaulta. Nagradu ‚SportBest 2007’ dobio je Miloš Pavlović, mladi vozač iz Srbije. Svečana proslava uručenja nagrada AutoBest bit će organizirana početkom veljače 2008. godine u Istanbulu u Turskoj.