auto
0

Auto Magazin ponovo u BiH

Sarajevo-X
Sjećate li se Avto Magazina- magazina za automobiliste i pješake?
Sjećate li se Avto Magazina- magazina za automobiliste i pješake?
Avto Magazin postoji već 38 godina i tokom bivše SFRJ bio je najutjecajniji automobilistički medij u cijeloj državi. Iz štamparije je konačno izašao i nulti broj verzije na bosanskom jeziku koji će biti besplatno distribuiran, a početkom januara 2005. bi se trebao pojaviti prvi broj na kioscima širom BiH.

Avto Magazin postoji već 38 godina, i tokom bivše SFRJ bio je najuticajniji automobilistički medij u cijeloj državi.

Tada je postojalo izdanje na srpsko-hrvatskom i na slovenačkom jeziku, no nakon početka ratnih dešavanja u Sloveniji, Avto Magazin je nastavio rad ali isključivo na slovenačkom jeziku. U međuvremenu, Avto Magazin je postao licencirano izdanje svjetski poznatog Auto Motor und Sporta, a nakon 12 godina, Avto Magazin se pojavljuje ponovno na BiH kioscima i to na bosanskom jeziku.

Redakciju BiH Avto Magazina (iliti Auto Magazina), čine ugledni BH auto novinari, potpomognuti kolegama iz slovenačke redakcije, od kojih preuzimaju jedan dio tekstova.

Cilj Auto Magazina je da vrati stare čitaoce koji su odrastali sa Avto Magazinom i da im pruži visoko kvalitetnu novinu sa detaljnim testovima i mjerenjima, kod koje se neće dešavati da je svaki automobil ''odličan, bajan i krasan'', što se već vidi i po tekstovima u nultom broju.

Prvi broj Auto Magazina će na BiH kiosce doći 07.01.2005. godine. Ovih dana se predstavnicima BH autoindustrije, VIP osobama, i BH auto moto i karting sportistima dostavlja nulti broj Auto Magazina, koji je štampan u ograničenom tiražu i veća sada je vrlo tražen kao raritet.

Već u nultom broju se nalaze testovi kakve nismo navikli čitati u domaćim auto moto izdanjima, poput testa Subaru Impreze WRX Sti grupa N, BMW X3 ili Mazde RX8. Za prvi broj, koji će biti dostupan svima, Auto Magazin najavljuje test Peugeota 307 WRC, te Maseratija Quattroporte, kao i dosta novosti iz auto moto sport svijeta.

Sarajevo-X portal će u saradnji sa Auto Magazinom podijeliti pet nultih brojeva svojim posjetiocima. Sve što trebate uraditi je poslati e-mail sa ličnim podacima na [email protected] sa naznakom "za nagradnu igru Auto Magazin". Nagradna igra traje 5 dana, a nagrađeni će biti putem e-maila obaviješteni o načinu preuzimanja Auto Magazina.