Auto
6

Audijeva priznanja u oktobru 2012.

Klix.ba
U oktobru ove godine Audi je doslovno preplavljen nagradama i priznanjima.
Zlatni volan za Audi A3 Audi A3 dobitnik je Zlatnog volana u klasi kompaktnih automobila. Ovu prestižnu nagradu u Berlinu je pred 300 zvanica iz svijeta ekonomije, politike i medija preuzeo Rupert Stadler, šef Upravnog odbora AUDI AG-a.

Stručni žiri i ove je godine dobio priliku da 20 finalista podvrgne testu u svojim uslovima. Ingolstadtski kompakt lake konstrukcije uspio je uvjeriti žiri, te je u svojoj klasi zauzeo pobjednički tron. Za marku s četiri prstena ovo je 22. osvojeni Zlatni volan. (07. novembar 2012.)

Osmi „red dot“ za četiri prstena Centar za dizajn Nordrhein-Westfalen odlučio je dodijeliti osmu titulu zaredom ingolstadtskom brandu za izvrsnost dizajna u području komunikacije. Pored print-kampanje, u novoj kategoriji „Mobile & Apps“ nagrađen je Audijev konfigurator aplikacije. Za Ingolstadt je također otišla nagrada „red dot: best oft he best“, najveće priznanje ovog renomiranog takmičenja: nagrađen je Audijev inovativni nastup na IAA 2011. Sve Audijeve pobjedničke radove možete pogledati na “International Yearbook Communication Design 2012/2013“. (24. oktobar 2012.)

German Design Award 2013 za Audi A3 Audi A3 osvajač je najveće njemačke nagrade za dizajn u kategoriji „Transportation and Public Space“. Jednostavan jezik forme i filigranski precizne linije Audija A3, oduševili su stručni žiri prestižne nagrade German Design Awards 2013. Upravo ovu dizajnersku filozofiju Audi će još intenzivnije slijediti u budućnosti. Audijev šef dizajna, Wolfgang Egger: „Koncentrisani jezik forme najbolji je dizajn. Riječ je o tome da se koristi manje linija i detalja, koji će međutim biti još preciznije oblikovani, te time izazvati maksimum emocija.“ (31. oktobar 2012.)

Zlatni Klassik-volani za Audi A1 i Q3 Preko 24.906 čitatelja stručnog magazina Auto Bild Klassik ove su godine glasali za svoj omiljeni automobil u kategoriji „Klasičara budućnosti“ : Audi A1 je sa 6.452 osvojenih glasova pobijedio u segmentu malih & kompaktnih vozila, dok je Q3 u svoje vrijednosti uvjerio 7.440 čitatelja te odnio pobjedu u klasi terenskih vozila. Nagrađeni pojedinci: Thomas Frank, rukovodilac sektora Audi Tradition i Bernhard Kandow, direktor Volkswagen classic parts, dobitnici su nagrade za „otkriće godine“. Naime, saradnici ova dva sektora otkrili su u Paragvaju skladište sa 3.000 rezervnih dijelova za historijske Audi- i VW-modele. (16. oktobar 2012.)

Audi A4 allroad proglašen za Active Lifestyle Vehicle of the Year
Audi je sa svojim A4 allroadom, u kategoriji “Luxury On-Road”, osigurao prvo mjesto u takmičenju za nagradu „Active Lifestyle Vehicle award 2013. U fokusu žirija prominentnih američkih novinara i 70 vrhunskih američkih sportista, bila je procjena terenskih karakteristika i dizajna ovog lifestyle atlete. (20. oktobar 2012.)

Thatcham je nagradio šest Audi modela za uzornu zaštitu od krađe Šest novih Audi modela nagrađeni su s maksimalnih pet zvjezdica na natjecanju za „British Insurance Vehicle Security Awards 2012“ ; time su opravdali uloge favorita u svojim segmentima. Inače, ovo je prva nagrada za sigurnost Audija Q3 od krađe.

Audiju A1, kao i novim generacijama modela A4, A5, Q5 i A8 W12 L također su pripale najbolje ocjene.