auto
0

Audi TTS uhvaćen u završnom testiranju

FENA
Premda se još vodi kao prototip, Audi TTS je snimljen u Njemačkoj na autocesti bez ikakve kamuflaže i skrivenih detalja na karoseriji.

Očito je da se provode završna cestovna ispitivanja i da je već sve definirano i poprimilo konačni oblik i da je model koji vidite na fotografijama u potpunosti jednak verziji Audija TTS koji će se serijski proizvesti, a čiji službeni dolazak na tržište najavljuju za drugi kvartal 2008. godine.

S prednje strane lako je uočiti promjene na maski motora s većim otvorima za zrak, a sa stražnje strane ima dvije dvostruke ispušne cijevi dvije na desnoj i dvije na lijevoj strani. Za pogon se koristi nabrijani četverocilindrični 2.0 litarski benzinski TFSI motor koji inače u turbo verziju u Golfu GTI razvija snagu od 200 KS, a u Audiju S3 snagu od 265 KS. Za Audi TTS motor je još jače navijen i imat će, doduše neslužbeno, najveću snagu okruglo 300 KS, što je garancija za veliku zabavu.

Od modela Audi TT quattro sport za model TTS bit će 'posuđen' i pogon na sve kotače kojemu neće manjkati snage u motoru. Najsnažnija TT verzija svih vremena dolazi u prodaju u drugom kvartalu 2008. godine na tržište Njemačke, a nekoliko sedmica kasnije i u ostatku Evrope.