auto
0

Audi TT u XXL veličini - skulptura ispred Allianz arene u Münchenu

FENA
Skulptura je već uzbudila ljude u Berlinu, Pekingu i Hong Kongu, a tijekom sljedećih pet sedmica i nogometni fanovi u Münchenu moći će doživjeti Audi TT u XXL veličini. Audi će ispred Allianz Arene postaviti skulpturu koja teži 10 tona i duža je nešto više od 10 metara.

Dizalica je model postavila na parkiralište ispred stadiona gdje će izazivati senzaciju među nogometnim fanovima i posjetiteljima do sredine marta.

Vrijeme predstavljanja skulpture u glavnom gradu Bavarske teško da bi moglo biti bolje. Tijekom sljedećih nekoliko tjedana ne samo da će gledatelji dvaju derbija Bundeslige između Audijevog partnera FC Bayern Münchena i rivala u borbi za naslov iz Bremena i Hamburga vidjeti ogromni TT, već će i navijači DFB kupa koji utakmicu između FC Bayerna i 1860 Münchena smatraju vrhuncem kupa, biti pozdravljeni velikom skulpturom omjera 2,5:1.

Audi TT u XXL veličini slavio je svoj debi prije skoro dvije godine ispred Brandenburških vrata u Berlinu, kao doprinos kompanije AUDI AG nacionalnoj inicijativi poslovne promocije pod nazivom 'Njemačka – zemlja ideja’ za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva. Sjajna srebrna skulptura predstavlja automobil kao jedan od najvažnijih njemačkih izuma i jedan od najvažnijih sektora gospodarstva. Izlažući nepogrešive osobine Audijevog sportskog automobila, skulptura je postala jedan od najpopularnijih motiva fotografija na svojoj novoj lokaciji u podnožju Stupa pobjede u glavnom gradu Njemačke.

Onima koji neće imati priliku vidjeti skulpturu uživo u Münchenu, Audi nudi posebnu uslugu: snimateljski tim Audi televizije snimat će cijeli proces postavljanja ispred Allianz Arene. Dokumentarni film bit će prikazan sljedećeg utorka (12. veljače) na www.audi.com/tv.