auto
0

Audi najpouzdanija marka po ADAC-ovoj statistici kvarova

Sarajevo-x.com
Audi A2, Audi A3 i Audi A6 najpouzdaniji su automobili u ovim klasama. To je rezultat aktuelne statistike kvarova prema ADAC-u za 2008. godinu koju je ovaj njemački automobilski klub zvanično objavio.

Prošlogodišnji model A4 kao drugoplasirani kompletirao je izvanredni rezultat Audija, čime je marka iz Ingolstadta proglašena najsigurnijom i najpouzdanijom markom automobila.

Model Audi A6 je u visokokaratnoj klasi automobila "viša srednja klasa/viša klasa" zahtjevao najmanje intervencija ADAC-ovih žutih anđela u prošloj godini. Time se po pitanju pouzdanosti već sedmi put distancirao od konkurenata svoje klase.

Vrh kategorije "niža srednja klasa" krasio je model Audi A3, čijem se plasmanu u klasi "malih vozila" pridružio model Audi A2, dok je modelu Audi A4 kao pripadniku "srednje klase" uspjelo da sa prošlogodišnje treće pozicije napreduje do druge pozicije.

Studija ADAC-ovih žutih anđela ovog puta je analizirala 2,5 miliona kvarova koji su prošle godine zahtjevali njihovu intervenciju.

U 31-godišnjoj historiji ove ADAC-ove statistike Audi zauzima prvo mjesto po pitanju sigurnosti i pouzdanosti od kvarova.