auto
0

Audi i Corvetta dominirali na 24 sata Le Mansa

NINA
Audi i Corvetta dominirali su ovogodišnjom utrkom 24 sata Le Mansa, upravo kako se i očekivalo, javlja USA Today.

Vozači Audi Sport R-8 tima iz Japana, Seiji Ara iz Japana, Rinaldo Capello iz Italije i Frank Kristensen iz Danske pobijedili su u klasi prototipa s 41 sekundom prednosti ispred Audi Sport Veloqx tima iz Velike Britanije, s trojicom britanskih vozača.

U klasi GTS, u kojoj se natječu prerađeni cestovni automobili, dominirala je Corvetta, čiji su timovi zauzeli prvo i drugo mjesto ispred Ferrarija, koji je na samom početku utrke, sinoć oko 21 sat, imao nesreću, u kojoj mu je oštećen ovjes. Ferrari se kasnije vratio u utrku, ali nije uspio držati tempo s ostalim timovima.

Franku Kristensenu je ta pobjeda bila šesta, od osam utrka, u koliko je sudjelovao. Nastupajući za Audi četiri je puta pobjeđivao, dok je prošle godine bio suvozač u pobjedničkom timu Bentleya.

Kristensen bi, navodi USA Today, mogao postati i rekorder po broju pobjeda na natjecanju u Le Mansu, jer ima 36 godina, a vozači obično ostaju aktivni i u punoj formi do njihove 40. godine.

Američki tim ADT Champion Audi, čije je vozilo bilo oštećeno sinoć oko 18 sati pri udaru u zid, proveo je pola sata na popravku u boksu, nakon čega se na prve pozicije vratio s 41. mjesta.

Dr. Christian John, Audijev liječnik, izjavio je da je zahtijevao da Allan McNish napusti utrku budući da je nekoliko minuta nakon udara bio bez svijesti. Pomoćni vozači Frank Biela i Pierre Kaffer uspjeli su nadoknaditi zaostatak i preuzeti peto mjesto danas oko 12 sati.