auto
0

ASA-ino prvo vatrogasno vozilo

Sarajevo-x.com
Vatrogasna ekipa u sklopu termoelektrane Tuzla odsada će se voziti u vatrogasnom vozilu koje je prvi put napravljeno u ASA grupaciji. LKW City, članica ASA grupacije jučer u 15 sati organizirala je isporuku ovog vozila kojoj su pored predstavnika LKW City-a prisustvovali i predstavnici Elektroprivrede BiH i termolektrane Tuzla.

"Izuzetna nam je čast što smo prvi unutar ASA grupacije odgovorili ovako zahtjevnom tehničkom izazovu. Na tenderu za malo vatrogasno vozilo koje je raspisala Elektroprivreda BiH ponudili smo najpovoljnije uslove za ovaj posao jer smo imali najbolju ponudu i kapacitete za proizvodnju ovakvog vozila“, izjavio je Muaz Hasanagić, direktor LKW City-a.

Specifičnost ovog posla ogleda se u tome da je LKW City prvi put napravio tzv. sirovinsku izradu vozila koja je uključivala proces poput nadogradnje na šasiju, podšasiju i nosače jer ovo vatrogasno vozilo je vozilo marke IVECO sa nadograđenim dijelom vatrogasne opreme.

Zahvaljujući izvedbi prve verzije vatrogasnog vozila, LKW City stvorio je uslove za buduću proizvodnju većih vatrogasnih interventnih vozila.