Podrška razvoju i promociji tenisa u BiH
0

ASA grupacija uz Sarajevo Open 2012

Sarajevo-x.com
ASA grupacija je i ove godine sponzor desetog jubilarnog ATP Challenger turnira „Sarajevo Open 2012“. Teniski turnir će se održati od 10. do 18. marta 2012. godine u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra.

Turnir počinje sutra, a cilj je afirmisati tenis u Bosni i Hercegovini te privući što veći broj stranih ali i domaćih tenisera. Manifestacija se pozicionirala kao jedna od značajnijih sportskih događaja koja promoviše grad i državu.

ASA grupacija kao društveno odgovorna kompanija već duži niz godina doprinosi razvoju društva i zajednici u kojoj se nalazi. Vođena statusom ASA Group „We bring you the stars“ ulaže u obrazovanje, kulturu i sport.

Ovaj program daje prioritet mladim i ambicioznim ljudima čije ideje i vizije nastoji podržati, jer zna da njihova realizacija može biti pokretačka snaga bh. društva, kao što je i sama ASA grupacija. Zbog toga izuzetak nije ni ATP Challenger turnir Sarajevo Open.

U posljednjih deset godina Sarajevo su posjetili i učestovali na ATP turniru: Richard Gasquet, Ivo Karlović, Marin Ćilić, Ernest Gulbis, Greg Rusedsky, Robin Soderling, a samo sa zadnjeg ATP Masters-a, koji se odigrao u Londonu, od osam ATP najboljih igrača svijeta njih četvorica su igrali u Sarajevu: Novak Đoković, Tomash Berdich, J.W.Tsonga i Janko Tipsarević.